VW-topchef kendte til snydesoftware forud for Dieselgate

VW-koncernens øverste chef Herbert Diess deltog i et møde, hvor det blev diskuteret, hvordan man kunne snyde de amerikanske kontrolmyndigheder.

 VW’s nuværende øverste chef Herbert Diess kendte angiveligt til VW’s svindel med computerprogrammerne i bilgigantens dieselmodeller, lang tid før det blev afsløret af de amerikanske myndigheder.

Det skriver det tyske magasin Der Spiegel, som har historien fra det britiske nyhedsbureau Reuters.

176 milliarder kroner
Ifølge Reuters er et afgørende spørgsmål om VW informerede sine investorer i tide om skandalens omfang? En skandale, som skulle have kostet den tyske bilgigant mere end 176 milliarder kroner.

De amerikanske myndigheder afslørede den gigantiske svindelaffære den 18. september 2015.

En efterforskning af Volkswagens øverste ledelse, som hidtil har afvist at have gjort noget ulovligt, er ifølge Reuters indledt af anklagemyndigheden i Braunschweig, tæt på VW's hovedkontor.

Vi har ikke gjort noget
VW gentog lørdag til Der Spiegel, at ledelsen ikke havde brudt reglerne om oplysningskrav, og at man havde besluttet ikke at oplyse investorerne på et tidligere tidspunkt, fordi strafudmålingen og efterfølgende uddeling af bøder endnu var uklart.

Under skandalen - også kendt som 'dieselgate' - bestred Herbert Diess posten som markedsdirektør i VW. Han skulle have deltaget i et møde den 27. juli 2015, hvor VW's ingeniører og topledelse diskuterede, hvordan det kunne lade sig gøre at undgå, at de amerikanske myndigheder forbød VW’s biler på de amerikanske veje, fordi de forurenede for meget.

Vi har gjort noget
På et senere tidspunkt erkendte Volkswagen, at man havde fiflet med bilernes computerprogrammer. En specialudviklet software fik bilerne til at udlede færre skadelige stoffer de såkaldte NOx’er, når de blev testet i de amerikanske laboratorier. Så snart bilerne kom ud at køre normalt, steg mængden af forurenende stoffer til ulovlige niveauer i forhold til den amerikanske lovgivning.

Skandalen nu kendt som Dieselgate kostede VW’s daværende koncernchef Martin Winterkorn jobbet.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere