VW-topchef kendte til snydesoftware forud for Dieselgate

VW-koncernens øverste chef Herbert Diess deltog i et møde, hvor det blev diskuteret, hvordan man kunne snyde de amerikanske kontrolmyndigheder.

 VW’s nuværende øverste chef Herbert Diess kendte angiveligt til VW’s svindel med computerprogrammerne i bilgigantens dieselmodeller, lang tid før det blev afsløret af de amerikanske myndigheder.

Det skriver det tyske magasin Der Spiegel, som har historien fra det britiske nyhedsbureau Reuters.

176 milliarder kroner
Ifølge Reuters er et afgørende spørgsmål om VW informerede sine investorer i tide om skandalens omfang? En skandale, som skulle have kostet den tyske bilgigant mere end 176 milliarder kroner.

De amerikanske myndigheder afslørede den gigantiske svindelaffære den 18. september 2015.

En efterforskning af Volkswagens øverste ledelse, som hidtil har afvist at have gjort noget ulovligt, er ifølge Reuters indledt af anklagemyndigheden i Braunschweig, tæt på VW's hovedkontor.

Vi har ikke gjort noget
VW gentog lørdag til Der Spiegel, at ledelsen ikke havde brudt reglerne om oplysningskrav, og at man havde besluttet ikke at oplyse investorerne på et tidligere tidspunkt, fordi strafudmålingen og efterfølgende uddeling af bøder endnu var uklart.

Under skandalen - også kendt som 'dieselgate' - bestred Herbert Diess posten som markedsdirektør i VW. Han skulle have deltaget i et møde den 27. juli 2015, hvor VW's ingeniører og topledelse diskuterede, hvordan det kunne lade sig gøre at undgå, at de amerikanske myndigheder forbød VW’s biler på de amerikanske veje, fordi de forurenede for meget.

Vi har gjort noget
På et senere tidspunkt erkendte Volkswagen, at man havde fiflet med bilernes computerprogrammer. En specialudviklet software fik bilerne til at udlede færre skadelige stoffer de såkaldte NOx’er, når de blev testet i de amerikanske laboratorier. Så snart bilerne kom ud at køre normalt, steg mængden af forurenende stoffer til ulovlige niveauer i forhold til den amerikanske lovgivning.

Skandalen nu kendt som Dieselgate kostede VW’s daværende koncernchef Martin Winterkorn jobbet.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid
10-03-2023

Inden længe banker foråret på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer som følge. Dermed b…

Læs mere
Vidste du?
14-02-2023

Hvis du overvejer at købe ny bil, så kan du holde ved dit velkendte værksted. For fabriksgarantien…

Læs mere
Beskyt din bil i det våde vejr med en undervognsbehandling
16-01-2023

En bil angrebet af rust eller korrosion kræver efterhånden reparationer eller ultimativt; skrotning,…

Læs mere