Volvos muskelmærke bygger superfabrik i Kina

Polestar, der er Volvos performance-mærke, har taget fat på byggeriet af en topmoderne fabrik i byen Chengdu i det vestlige Kina. Her skal Polestar 1, mærkets første model produceres.

Ifølge planen skal Polestar Production Centre stå klart i midten af 2018. På det tidspunkt indledes montering og installation af værktøj og maskiner, og de første ’før-produktions-test’ påbegyndes. Der er med andre ord tale om en særdeles offensiv og udfordrende plan for byggeriet af fabrikken på bare ni måneder.

Den nye fabrik er designet i samarbejde med det prisvindende norske arkitektfirma Snøhetta og bliver den mest miljøvenlige bilfabrik i Kina og en af de mest effektive på verdensplan ifølge en pressemeddelelse fra Polestar. Målet er at opnå Guldstatus i den globalt anerkendte LEED-vurdering (Leadership in Energy and Environmental Design).

Polestar Production skal bygge Polestar 1, en hybrid Grand Touring Coupé med i alt 600 hk. Bilen får tre batterier og tre elektriske motorer samt en forbrændingsmotor. Batteriet og den tekniske opbygning sikrer 150 kilometers kørsel på ren el, hvilket ifølge Polestar er det længste nogen hybrid i hele verden kan køre på ren el.

Der vil blive bygget maksimalt 500 biler om året på den nye fabrik.

The Polestar Production Centre kommer også til at omfatte et oplevelsescenter så vel som en testbane, hvor potentielle kunder kan få lov at give de hurtige Polestar-biler mere gas, end det er muligt på offentlig vej.

- Efter lanceringen af Polestar-varemærket i oktober er byggeriet af Polestar Production Centre det næste skridt, når det gælder at gøre vores planer til virkelighed. Fabrikken bliver et spejlbillede af vores varemærke – moderne, progressiv, teknisk avanceret og miljømæssig forsvarlig, udtaler Thomas Ingenlath, administrerende direktør for Polestar.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere