Trafikken vises med røde gule og grønne streger

Alle statsveje er markeret med grønne, gule og røde streger, der viser den aktuelle trafiktæthed.  

Hvis man som trafikant vil tjekke trafiksituationen ude på vejene, kan man altid klikke sig ind på Vejdirektoratets trafikkort. Her er alle statsveje i landet markeret med grønne, gule og røde streger, der døgnet rundt viser, om der er køer eller trængsel på ruten. Derudover er der mulighed for at tilpasse visningen, så den omfatter et væld af andre relevante visninger heriblandt vejarbejde, faste fartkameraer og aktuelle advarsler. På billedet herunder er der sat et flueben i de fire netop nævnte tilvalgsmuligheder.

Hvis man vil virkelig vil have en detaljeret oversigt over, hvad der foregår på ens rute, så kan man yderligere vælge planlagt vejarbejde, kommende begivenheder, vindhastighed (m/s) og vindretning, temperatur, rastepladser og serviceanlæg, samkørselspladser, P-hus i Aarhus, Aalborg og Silkeborg og endelig færger.

Trafikkortet bygger på realtidsdata ude fra vejene - altså på helt aktuelle trafikinformationer. Og det er dermed er godt redskab for alle dem, der vil have et retvisende øjebliksbillede af trafikken, og som dermed kan køre uden om de mest belastede strækninger.  

Også Twitter og trafikradio
Samtidig bruger Vejdirektoratets Trafikcenter også datainformationerne til at levere præcis og aktuel trafikinformation på en lang række platforme – blandt andet Twitter og trafikradioen – samt til at gribe hurtigt ind, hvis datainformationerne viser, at der opstår uventede propper i trafik-flowet rundt omkring på vejnettet.  

I et netop afholdt udbud har den danske rådgivningsvirksomhed Cowi vundet retten til at levere realtidsdata fra trafikken ude på vejene til Vejdirektoratets Trafikcenter i de kommende to år med mulighed for forlængelse.  

Levering af realtidsdata
Rent praktisk samarbejder Cowi med firmaerne Hermes og Connected Cars om leveringen af realtidsdataene ude fra vejene. Især samarbejdet med Connected Cars betyder, at der vil ske en vækst i antallet af biler, der leverer data ind til Vejdirektoratets platforme og Trafikcentret, hvilket vil styrke informationernes præcision og aktualitet.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere