Tesla slår tyskerne på hjemmebane

Den amerikanske bilproducent Tesla overhaler de store tyske bilproducenter på deres tyske hjemmebane. For første gang er topmodellerne Mercedes-Benz S-klasse, BMW 7-serie og Audi A8 voldsomt presset på det tyske hjemmemarked. Og så af en elbil!

I 2017 solgte Tesla Model S bedre i Europa end alle tre tyske luksusmærker.

Det skriver bilmediet Automotive News Europe.

Ifølge analysebureauet JATO Dynamics voksede antallet af solgte Tesla Model S i Europa i 2017 med 30 procent til 16.132 set i forhold til salget i 2016.

Salget af Mercedes S-klasse voksede også, men kun med tre procent til 13.359, mens der blev solgt 11.735 versioner af BMW's topmodel Serie 7, hvilket svarer til et fald på 13 procent set i forhold til salget i 2016.

Alarmen lyder
I USA har den populære og lynhurtige elektriske luksusbil fra Tesla allerede haft de klassiske limousinemodeller i bakspejlet i et par år, og ifølge JATO-analytikeren Felipe Munoz skyldes det blandt andet, at de klassiske tyske mærker ikke har været hurtige nok til at udvikle konkurrencedygtige alternativer til Tesla.

- Det her er et ”wake-up call” til de tyske bilproducenter som Mercedes-Benz, om at et mindre, men smartere mærke som Tesla kan slå dem på hjemmebane, siger han til Automotive News.

Porsche er i øjeblikket den bilproducent blandt de tyske luksusmærker, der er længst med en direkte konkurrent til Tesla Model S. Porschen hedder Mission E og forventes at være klar hos forhandlerne i 2019.


Porsche Mission E blev første gang vist frem som konceptbil i 2015, og nu er den snart klar til at tage kampen op med Tesla Model S. Foto: Porsche

Model X sælger som Cayenne
Også VW har muligvis Model S i kikkerten med sin konceptbil Vizzion. Hvis det går, som præsten prædiker med den, så kan den ses på biludstillingen i Geneve til marts. Men nu går det som bekendt langt fra altid, som præsten prædiker, så det kan vare længe, inden vi får Vizzion at se.

Teslas crossover Model X klarer sig også godt i det europæiske SUV-marked. I Europa solgte Model X 12.000 styk, hvilket er omtrent det samme som Porsches Cayenne og næsten 2.000 flere end BMW X6, igen ifølge tal fra analysehuset JATO.

Jaguar forventes at lancere sin elektriske I-Pace crossover om et par uger, mens Audi begynder produktionen af den første store elektriske Audi, E-tron Quattro, sandsynligvis til august. Endelig er der den stærkt forsinkede Tesla sedan Model 3. Den står hos forhandlerne i USA, men der er ikke registreret nogen solgte i Europa sidste år.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid
10-03-2023

Inden længe banker foråret på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer som følge. Dermed b…

Læs mere
Vidste du?
14-02-2023

Hvis du overvejer at købe ny bil, så kan du holde ved dit velkendte værksted. For fabriksgarantien…

Læs mere
Beskyt din bil i det våde vejr med en undervognsbehandling
16-01-2023

En bil angrebet af rust eller korrosion kræver efterhånden reparationer eller ultimativt; skrotning,…

Læs mere