Regeringen vil ændre EU-lov for at kunne forbyde benzin- og dieselbiler

Regeringen tager fat på arbejdet med at ændre den EU-lovgivning, som forhindrer Danmark i at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler.

Står det til regeringen, skal det fra 2030 ikke længere være muligt at købe benzin- og dieseldrevne biler i Danmark. Derfor rejser klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til Bruxelles for at tage første skridt til at ændre den EU-lovgivning, der forhindrer de enkelte EU-lande i at forbyde salg af benzin- og dieseldrevne biler.

Det skriver Information.

Dan Jørgensen, klimaminister 09.2019.jpg

EU-regler siger nej
Et nationalt forbud mod salg af visse typer biler vil være i strid med EU’s typegodkendelsesdirektiv. Det viste et regeringsnotat fra sidste år, hvoraf det fremgik, at et decideret forbud mod benzin- og dieselbiler "formentlig" ikke vil være i overensstemmelse med reglerne for EU’s indre marked.

- Jeg tager til Bruxelles for første gang som klimaminister for at sætte det her på dagsordenen i primært Europa-Parlamentet og i EU-Kommissionen. Og så har jeg bedt om, at vi hurtigst muligt på det førstkommende ministerrådsmøde den 4. oktober kan have det som decideret punkt på dagsordenen, siger Dan Jørgensen til Information.

I dag kan en bil ifølge typegodkendelsesdirektivet sælges i hele EU, når den er godkendt i et EU-land. 

Udfasning i 2030
Dan Jørgensens åbenlyst urealistiske håb er at få opbakning til en fælles europæisk lovgivning, der siger, at alle lande skal udfase diesel- og benzinbiler fra 2030.

Andre europæiske lande som Frankrig, Spanien, Holland, Sverige og Irland har ligeledes annonceret stop for salg af nye benzin- og dieseldrevnebiler fra enten 2030 eller 2040. Personbiltransporten står i dag for omkring 12 procent af EU’s samlede CO2-udledning.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere