Politiet ransager BMW's hovedkvarter

BMW's hovedkvarter blev ransaget af de tyske myndigheder for nylig på en mistanke om, at også BMW manipulerer med sine dieselbilers udstødning.

Myndigheder ransagede for nylig BMW's hovedkvarter i München og en fabrik i Østrig på grund af mistanke om fusk med diesel-BMW'ers udledning af skadelige stoffer.

Den tyske statsadvokat fortæller til nyhedsmediet Reuters, at ransagningen gik ud over BMW både i Tyskland og i Østrig. Myndighederne mistænker BMW for at bruge snyde-software og –hardware til at manipulere sine dieselbiler for at få dem til at fremstå mere miljøvenlige, end de rent faktisk er.

Omkring 100 politifolk og andre embedsmænd ransagede BMW's hovedkvarter i München sammen med forskningsfaciliteter og en motorfabrik i Østrig. Mere præcist BMW's motorfabrik i Steyr med 4.500 medarbejdere. Her samles hver dag 6.000 motorer til BMW-biler.

Den tyske anklagemyndighed fortæller, at der er indledt en efterforskning mod ukendte personer for bedrageri relateret til manipulation med udstødningsgasser.

- Denne tidlige mistanke går på, at BMW har brugt snydeudstyr fast monteret i testbænke, fortæller anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Vi er uskyldige

BMW har længe bedyret sin uskyld i forhold til at snyde med målinger af skadelige partikler i udstødningsgasser og siger nu, at myndighederne ikke har fundet noget, der afslører en "målrettet manipulation" af udstødningsgasser.

Den tyske bilproducent siger, at anklagemyndigheden undersøger "fejlagtigt placeret" software i omkring 11.400 BMW 750d og M550d-modeller.

I sidste måned tilbagekaldte BMW 11.700 biler, fordi de mange biler havde fået installeret en fejlagtig programmeret motorstyringssoftware.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere