Nu ved vi hvem Danmarks bedste håndværkere er

De bedste håndværkere i 43 fag blev kåret til DM i Håndværk 2019.

Et rekordstort antal besøgende - godt 51.000 - gæstede DM i Skills 2019 eller DM i Håndværk i Næstved den 4.-6. april. De mange besøgende kom for at se 300 af landets dygtigste indenfor 43 faggrupper kæmpe om at blive den bedste til sit fag. Konkurrencen skærper desuden deres faglige niveau og viser omverdenen – heriblandt grundskoleelever, at der er et utal af muligheder blandt de mange erhvervsuddannelser.

I kategorien Danmarks bedste personvognsmekaniker 2019 vandt Daniel Balsby. Daniel arbejder hos medlem af Dansk Bilbrancheråd Molges Biler, og hans skole er TEC Hvidovre. Dansk Bilbrancheråd ønsker stort TILLYKKE både til Daniels og Daniels mester Claus Molge. På billedet ønsker rådets landsformand Henrik Pedersen tillykke med den traditionelle præmiecheck.

Politikere besøger også DM i Håndværk
Blandt de mange besøgende var der adskillige politikere. En af de politikere, der med stor entusiasme besøgte DM i Håndværk i Næstved var den tidligere transportminister socialdemokraten Magnus Heunicke.

- Det er meget inspirerende at komme på besøg her til DM i håndværk, og besøget giver helt klart en fornyet tro på fremtiden, siger folketingspolitikeren Magnus Heunicke (S).

Magnus Heunicke var voldsomt imponeret over den ildhu, de unge konkurrenter lagde for dagen i alle 43 konkurrencefag.

 - Den faglige stolthed, der udstråler fra de mange unge mennesker, og som driver værket, er voldsomt smittende og fantastisk inspirerende, siger Magnus Heunicke, der gæstede DM i Skills med sine teenagedøtre Ella og Rakel.

Men batter det nok?
Dansk Bilbrancheråd spurgte Magnus Heunicke om initiativer som DM i Skills overhovedet er nok til at afhjælpe den voldsomme og voksende mangel på faglærte?

- Et til to år efter, der har været afholdt Skills kan man se en stor målbar stigning i antallet af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse i den by og det område, hvor Skills har været afholdt, så noget batter det i hvert fald, lyder det fra den erfarne politiker.

Magnus Heunicke, der er valgt i Næstvedkredsen havde sine to døtre med til Skills. På billedet står han med Ella på 14.

I øvrigt har Magnus Heunicke ikke interessen for politik fra fremmede. Hans far Henning Jensen var borgmester i Næstved fra 1988 til 2011.

Næste år afholdes DM i Skills / DM i Håndværk i Bella Center i København.

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere