Nu kan bilen låses op og startes med en finger

Den sydkoreanske bilproducent Hyundai har udviklet en fingeraftrykslæser, som sætter bilejeren i stand til at låse bilen op og starte den med sit fingeraftryk. Samtidig gør teknologien det betydelig vanskeligere at stjæle bilen.

 Teknikken er bygget ind i bilens dørhåndtag og tændingskontakt og præsenteres for offentligheden med modellen Hyundai Santa Fe, der blev vist frem på en bilmesse i Kina for nylig. Det skriver det engelske medie Autoblog.

Justerer automatisk
Flere førere vil være i stand til at registrere deres krypterede fingeraftryksdata på den samme bil ifølge Hyundai. Bilen vil så automatisk justere førersædets position ligesom også indstillingen af sidespejlene sker automatisk.

Fremtidige opdateringer vil formentlig omfatte, at det biometriske system også justerer klimaanlæg og forskellige køreindstillinger som rattets position. Som det ser ud nu, vil den nye Santa Fe blive lanceret i Kina i første kvartal af 2019.

Regn, sne og solskin
Det fremgår i øvrigt ikke klart, om brugere kan låse bilen og starte den fuldstændig uden nøgler eller om nøglerne eksempelvis skal være i en lomme eller taske.

Ifølge Auto Express, som også har skrevet om Hyundais nye teknologi, har Hyundai forberedt systemet på at kunne modstå for eksempel regn, sol og koldt vejr for at sikre bilejeren mod problemer med at komme ind i bilen, hvis vejret driller. Hyundai lover, at systemet kun tager fejl i 1 ud af 50.000 forsøg.

For at undgå, at potentielle tyve begynder at skære bilejerens finger af, har Hyundai også sikret sig, at bilen tjekker, om fingeren er levende ved at måle dens elektriske impulser, inden den låser dørene op.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid
10-03-2023

Inden længe banker foråret på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer som følge. Dermed b…

Læs mere
Vidste du?
14-02-2023

Hvis du overvejer at købe ny bil, så kan du holde ved dit velkendte værksted. For fabriksgarantien…

Læs mere
Beskyt din bil i det våde vejr med en undervognsbehandling
16-01-2023

En bil angrebet af rust eller korrosion kræver efterhånden reparationer eller ultimativt; skrotning,…

Læs mere