Indisk storby skrotter alle biler ældre end 15 år

Fremover skal det ikke være muligt at køre eller parkere biler, der er ældre end 15 år i den indiske hovedstad Delhi.

Alle biler, der er ældre end 15 år, bliver konfiskeret og sendt til en autogenbruger, der kan miljøbehandle bilen og skrotte de dele, der ikke kan genbruges.

Det er indholdet i en ny lov, der i øjeblikket er til behandling i den indiske region Delhi, der har et indbyggertal på 16,75 millioner, og ligger i den nordøstlig del af landet ved Ganges-bifloden, Yamuna. Hovedstaden New Delhi ligger centralt i Delhi.

Hverken køre eller parkere
Reglerne, der sandsynligvis vedtages inden årets udgang, betyder, at man hverken må køre i eller parkere en bil, der er ældre end 15 år, i Delhi.

I Delhi findes mere end 10 millioner indregistrerede biler, hvoraf mere end hver tredje (3,7 millioner) er ældre end 15 år.

 - Der er i øjeblikket ingen regler for, hvordan politiet eller embedsmænd skal håndtere beslaglagte biler. De nye regler vil sikre en miljørigtig behandling af de gamle biler, siger Varsha Joshi, der er transportkommissær til Hindustan Times.

Overvåget skrotning
Ifølge ‘Delhi Scrapping of Vehicles Rules, 2018’ vil alle beslaglagte biler og motoriserede tohjulere blive sendt direkte til godkendte autogenbrugere, og ejerne får en endnu ikke fastsat skrotningsgodtgørelse.

For at sikre, at skrotningen sker på en ufarlig og miljømæssig forsvarlig måde, kræver de nye regler, at de godkendte autogenbrugere skal have videokameraer installeret i virksomheden.

 

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid
10-03-2023

Inden længe banker foråret på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer som følge. Dermed b…

Læs mere
Vidste du?
14-02-2023

Hvis du overvejer at købe ny bil, så kan du holde ved dit velkendte værksted. For fabriksgarantien…

Læs mere
Beskyt din bil i det våde vejr med en undervognsbehandling
16-01-2023

En bil angrebet af rust eller korrosion kræver efterhånden reparationer eller ultimativt; skrotning,…

Læs mere