Audi e-Tron kører lige op i himlen

Audi sender sin e-Tron op af en heftig styrtløbsløjpe.

En af verdens sværeste og stejleste styrtløbsløjper ligger på bjerget Hahnenkamm i Østrig og er kendt under navnet Streif. At stå på ski ned ad den stejle piste er slemt nok, så hvorfor overhovedet overveje at køre op ad pisten? Tjo, hvis man nu har en elbil som en Audi e-Tron og virkelig tror på, at den kan klare den 27 procents stigning som Streif udfordrer med hvorfor så ikke.

85 procents stigning
Nå ja, de 27 procents hældning overgås dramatisk på løjpens stejleste stykke, der med tilnavnet Mausefalle bryster sig af en hældning på ikke mindre end 85 procent.  Når styrtløberne når Mausefalle, har de opnået en hastighed på cirka 110 km/t og letter fra jorden i et kæmpehop på omkring de 80 meter. 


Foto: Audi

Den kommende elbil har allerede gennemfært en række utfordringer det seneste år. For det første er det vigtigt at få testet bilen grundigt og for det det andet, så er lidt reklame naturligvis aldrig af vejen.

- Vi har allerede bevist det meste af den elektriske SUV sidste år i en række Audi e-tron ekstreme begivenheder. Fra Pikes Peak (hillclimb-løb i USA) til konvojkørsel på Namibias saltsletter til til lynopladning i et højspændings strømbur i Berlin, siger Peter Oberndorfer, chef for produkt- og teknologikommunikation.

Bur og sikkerhedssnor
Han synes derfor det er fint at give den lidt strøm på den stejle Mausefalle - og altså op istedet for den normale rute nedad. Denne e-Tron er specialudrustet med bur, sekspunktseler og en sikkerhedssnor for at hindre, at bilen ryger som en sten ned af bjerget, hvis noget går galt. 

Hertil kommer to elmotorer på bagakslen og en enkelt på forakslen som tilsdammen yder tæt på 500 hk og sikrer bilen et drejningsmoment på hjulene på 8.920 Nm. Endelig havde denne e-Tron monteret specielle hjul med nogle frygtingydende pigge.

- At køre op ad en 85 procent stigning virkede umuligt til at starte med, siger svenske Mattias Ekström, som er tidligere rallycross verdensmester og to gange DTM-mester. 

Seneste nyheder
HUSK ! - Tjek dit dæktryk
16-05-2024

Der er to gode grunde til at have tjek på dæktrykket; brændstoføkonomien og sikkerheden. Hvis din bils dæktryk er for lavt, så bruger bilen for meget brændstof.

Læs mere
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få sommerdækkene på bilen, så du er klar til en sikker sommersæson i trafikken.

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.

Læs mere